vve laadpalen advies

VvE laadpalen advies

Share this post on:

Blendit Power

Energievraagstukken verhelderen

Elektrisch rijden moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook als je gebruik maakt van gedeelde voorzieningen zoals een VvE. Om vereniging van eigenaars te begeleiden is er een VvE laadpalen advies opgezet. Hiermee word je wegwijs als het gaat om de installatie, voorbereiding en uiteindelijk gebruik maken van laadpalen op jullie parkeerplaats. 

Het grootste struikelblok bij het VvE laadpalen advies is het gezamenlijk investeren in de infrastructurele aanpassingen van de meterkast en de aanleg van het kabeltracé. Dit komt veelal omdat er vaak onduidelijkheid ontstaat omtrent de benodigde investering en de aanpassingen in bijvoorbeeld de meterkast. Daarnaast is het niet altijd bekend of iedereen op korte termijn elektrisch gaat rijden of dat deze trend langer op zich laat wachten. Om een vereniging van eigenaren bij dit advies te ondersteunen kun je bij Blendit Power terecht voor een onafhankelijk en vrijblijvend advies omtrent de installatie, onderhoud en het gebruik maken van laadpalen.

Inhoud van het VvE laadpalen advies

Het advies bestaat uit verschillende onderdelen, maar het belangrijkste is de fysieke aansluiting en de aanpassing in de elektrische installatie. Er wordt een concepttekening van het ontwerp, de korte en lange termijn oplossing en een inzicht in financiën aangeboden. Soms is het ook noodzakelijk om een stroommeting uit te voeren wanneer het onbekend is hoeveel vermogen er daadwerkelijk beschikbaar is. Misschien zijn niet alle onderwerpen voor jouw locatie van toepassing, daarom gaan wij graag met jou in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen om een gerichte offerte voor het advies uit te brengen. 

Wat vast staat is dat er op voorhand een aantal gegevens verzameld moeten worden om een beeld te kunnen schetsen bij de aanvraag, de benodigde gegevens om een VvE laadpalen advies uit te brengen bestaan o.a. uit:

  • Aantal voertuigen dat op korte termijn opgeladen moeten worden
  • Waarde van de elektrische aansluiting kleinverbruik of de contractwaarde bij grootverbruik aansluiting
  • Indeling van de parkeerplaats of garage, afstand tot en met de meterkast/hoofdaansluiting
 
Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van de inhoud van ons adviesrapport voor een VvE. 
 
vve-laadpalen-advies
 
 

Uitgangspunten VvE laadpalen advies

We nemen alle regelgeving in acht als het gaat om het aansluiten van laadinfrastructuur. Naast de gangbare (veiligheids)normen zoals de NEN1010 en NEN3140 zijn er ook andere uitgangspunten die in de bebouwde omgeving meegenomen worden. Zo moet er rekening gehouden worden met de belasting van de elektrische installatie en is het raadzaam om de adviezen van de (regionale) brandweer op te volgen.

Het advies is onder te verdelen in drie punten waar minimaal aan voldaan moet worden:

  • Toekomstbestendig aansluiten van het benodigd aantal laadpunten
  • Voorkomen van overbelasting van de elektriciteitsaansluiting
  • Uitleg over de wet- en regelgeving m.b.t. de installatie

Lees op deze pagina meer over de voorwaarden waaraan een VvE laadpalen advies moet voldoen en op welke manier de subsidie aan te vragen is.

Doordat wij onafhankelijk van installateurs en laadpaal aanbieders werken, kan Blendit Power de meest gunstige situatie voor zowel korte als lange termijn in kaart brengen en zijn wij niet gebonden aan tekortkomingen van hardware van laadpalen. Dit maakt het mogelijk om met het advies van Blendit Power bij iedere installateur of leverancier offertes op te vragen.

Vraag een advies aan

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen spoedig contact met je op.

vve laadpalen advies

“Om tegemoet te komen aan de wensen van alle bewoners is het fijn dat Blendit Power meedenkt en in begrijpelijke taal communiceert met de VvE.”

Bjorn de Lange

voorzitter, VvE de Marquant

Geef deze tekst een oordeel door een reactie achter te laten.
Share this post on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *