Subsidieregeling laadinfrastructuur

Subsidieregeling laadinfrastructuur

Share this post on:

De subsidieregeling laadinfrastructuur is door het RvO op poten gezet om de overstap naar elektrisch vervoer te versnellen. Volgens het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is Nederland op weg naar uitstootvrij vervoer in 2050. Jij wil je bedrijf daar natuurlijk op voorbereiden maar ziet door de bomen het bos niet meer. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen om laadinfrastructuur aan te leggen, maar ook is er geld beschikbaar voor advies.

De subsidie is dus onder te verdelen in twee verschillende varianten, namelijk de SPULA en de SPRILA. In dit bericht gaan wij verder in op deze twee aparte varianten en geven jou meer informatie over de inhoud van een dergelijk advies. Mocht je advies in willen winnen bij Blendit Power, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Blendit Power staat voor je klaar om je wegwijs te maken in de wereld van laadpalen, infrastructuur en bijbehorende kosten!

Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) Advies

Maak gebruik van de SPRILA regeling wanneer je een eigen bedrijf hebt of samen met een aantal andere ondernemers de mogelijkheden onderzoekt om gezamenlijk een laadplein te creëren.

Of je nou een eigen pand met parkeerterrein hebt of een ruimte huurt, de subsidie is voor beide opties mogelijk om aan te vragen. Echter wanneer je gebruik maakt van een gehuurd perceel of pand, moet je rekening houden dat een elektrische aansluiting mogelijk gedeeld wordt en niet altijd de maximale stroom gebruikt kan worden.

Deze subsidieregeling laadinfrastructuur is natuurlijk een drempelverlagend hulpmiddel om jou als ondernemer wegwijs te laten worden in de mogelijkheden (of beperkingen) die je tegenkomt wanneer je over gaat op elektrisch rijden.

De hoogte van de subsidie is 50% van de advieskosten, deze kun je terugvragen bij het RvO nadat je het rapport betaald en ontvangen hebt. De maximale hoogte van het bedrag dat gesubsidieerd wordt bedraagt €3500. Heb je meerdere vestigingen waar je een advies laadinfrastructuur voor ontvangen wil? Dan kun je deze apart van elkaar aanvragen. Lees de overige voorwaarden op de website van het RvO.

Waar bestaat het advies van de subsidieregeling laadinfrastructuur uit?

Wij kunnen een compleet adviesrapport opstellen die voldoet aan de voorwaarden om subsidie aan te vragen. Een adviesrapport voor de laadinfrastructuur dient verschillende onderwerpen te beschrijven om daarvoor in aanmerking te komen.

In het advies staan minimaal deze onderwerpen:

  • verwachte groei van jouw elektrische wagenpark, je klanten en/of eigen medewerkers
  • verwachte investeringskosten van de laadinfrastructuur
  • mogelijke laadlocaties op de parkeerplaats
  • beschikbare netcapaciteit (transportvermogen, eventueel gecontracteerd)
  • benodigde netcapaciteit en aansluiting voor zowel korte als lange termijn
  • bij onvoldoende netcapaciteit: verwachte duur tot de realisatie of aanpassing van de netaansluiting
  • situatietekening van de te plaatsen laadinfrastructuur.
  • het aantal laadpunten voor zowel de korte als lange termijn
  • type laadstation met een uitgebreide beschrijving

De rapportage dient dus minimaal uit bovenstaande onderwerpen te bestaan om subsidie te ontvangen, maar wij voegen daar nog allerlei andere zaken aan toe! Zo kunnen wij een complete analyse maken van de belasting van de elektrische aansluiting en dragen wij mogelijkheden aan, om op voorhand, knelpunten te omzeilen.

Vraag een adviesrapport aan:

Heb je interesse om kennis te maken met één van onze adviseurs of wil je een offerte voor een adviesrapport aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Meer weten over aanleg van laadinfrastructuur?

Wellicht weet je al precies wat je nodig hebt maar zoek je een partij die het project voor jou kan managen? Ook daar draaien wij onze hand niet voor om. Check deze pagina voor een mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor de aanleg van laadinfrastructuur of neem via bovenstaand contactformulier contact met ons op!

Share this post on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *