laadpaal op kantoor

Zo krijg je laadpalen op kantoor geïnstalleerd

Share this post on:

Blendit Power

Energievraagstukken verhelderen

Steeds meer bedrijven erkennen de groeiende behoefte aan duurzaamheid en elektrische mobiliteit. Een essentieel aspect hiervan is het voorzien van laadinfrastructuur op kantoorlocaties. Ben je op zoek naar het antwoord op de vraag “Hoe krijg ik laadpalen op kantoor?” Zoek niet verder! In deze blogpost ontdek je alles wat je moet weten over het installeren van laadpalen op jouw kantoorlocatie.

Om voor te bereiden op het plaatsen van laadpalen op kantoor zal je een aantal stappen doorlopen voordat je de keuze maakt. Hiervoor is een budget handig om vast te stellen om daarna een tijdspad voor jezelf uit te stippelen wanneer je de laadpalen op kantoor gerealiseerd wil hebben. Het realiseren kan in verschillende faseringen uitgevoerd worden. Je kunt bijvoorbeeld de infrastructuur alvast aanleggen, maar nog geen laadpalen monteren. Houd er op voorhand rekening mee dat de bekabeling en installatiemateriaal een groot deel van je budget opslokt! 

Stappen om laadpalen op kantoor te realiseren:

 1. Behoefteanalyse: Voordat je de eerste laadpaal installeert, is het cruciaal om de behoeften van jouw kantoor te analyseren. Hoeveel medewerkers hebben een elektrische auto? Wat is het huidige en toekomstige elektrische wagenpark op kantoor? Door deze vragen te beantwoorden, kun je de benodigde laadinfrastructuur beter plannen. Daarnaast moet je rekening houden dat de meeste laadpalen twee stopcontacten bevatten. want 1 laadpaal dekt twee voertuigen/parkeerplekken.

 2. Locatiebepaling: Het vinden van de juiste locatie voor de laadpalen is van groot belang. Kies een centrale plek die gemakkelijk toegankelijk is voor alle medewerkers. Denk ook aan de beschikbare stroomvoorziening en de nabijheid van parkeerplaatsen. Hoe verder je van de meterkast af komt, hoe duurder de werkzaamheden uitvallen om een voeding op de parkeerplaats te krijgen. 

 3. Samenwerking met Blendit Power: Het installeren van laadpalen is geen alledaagse klus. Het is raadzaam om samen te werken met experts op het gebied van laadinfrastructuur. Wij kunnen de technische aspecten beoordelen en ervoor zorgen dat de installatie voldoet aan alle regelgeving en veiligheidsnormen. Hierbij tellen wij de voorbereiding op de toekomstige uitbreiding mee in een ontwerp of aanbieding. Zo weet je waar je de komende jaren aan toe bent. Neem contact op!

 4. Financiële overwegingen: De financiële aspecten van laadpaalinstallaties moeten zorgvuldig worden overwogen. Denk hierbij aan de initiële kosten, maar ook aan mogelijke subsidies en de terugverdientijd van de investering. Een goed doordacht financieel plan maakt het aantrekkelijker voor het management.

 5. Regelgeving en vergunningen: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle lokale regelgeving met betrekking tot laadinfrastructuur. Het verkrijgen van de benodigde vergunningen is essentieel om juridische complicaties te voorkomen. Dit geldt vooral als je werkt op openbare grond. Netbeheerders hebben een grote vinger in de pap als het gaat om het realiseren van nieuwe of verzwaarde aansluitingen in jouw meterkast of nabij jouw terrein. Hierbij is het op voorhand handig om jouw facturen van de netbeheerder te checken op de contractwaarde die afgesproken is. 

 6. Toekomstbestendig ontwerp: Overweeg een schaalbaar en toekomstbestendig ontwerp bij het installeren van laadpalen. Elektrische mobiliteit zal naar verwachting blijven groeien, daarvoor moet je dus zorgen dat jouw laadinfrastructuur kan meegroeien met de behoeften van jouw kantoor. Wat nu nog niet is, kan zeker nog komen!

 7. Communicatie en bewustwording: Informeer jouw medewerkers over de nieuwe laadinfrastructuur. Communiceer duidelijk over het gebruik, de beschikbaarheid en eventuele kosten. Creëer bewustwording over duurzaamheid en moedig het gebruik van elektrische voertuigen aan.

Besluit: Met deze stappen ben je goed op weg om laadpalen op jouw kantoorlocatie te installeren. Het investeren in duurzame mobiliteit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de tevredenheid van medewerkers. Neem de leiding in de transitie naar een groenere toekomst voor jouw bedrijf en stimuleer elektrisch rijden op de werkvloer!

laadpaal op kantoor

Schaalbaar en lage installatiekosten bij een laadpaal op kantoor

Vanuit de overheid, het bedrijfsleven en maatschappij worden we gedreven om duurzaam te stimuleren. Om de mogelijkheden binnen de grenzen van jouw elektriciteitsaansluiting op kantoor (of ander bedrijfspand) te onderzoeken kijken wij naar de staat van je infrastructuur, elektrische aansluiting en indeling van de meterkast(en). Een groot voordeel van AC-laadpalen is het feit dat deze relatief eenvoudig op te schalen zijn wanneer een goede voorbereiding gehanteerd wordt.

Een standaard AC-laadpaal van 22 kW vraagt een inrichting in de meterkast die over het algemeen overal toegepast kan worden. Zo wordt een standaard laadpaal beveiligd door een driefase (aardlek)installatieautomaat van 32 ampère, gevoed door een voedingskabel van minimaal 6 millimeter in doorsnede en vraagt de communicatie met de buitenwereld een internetverbinding via een meegeleverde SIM-kaart of onderlinge communicatie middels een datakabel.

Deze drie basisbenodigdheden voor een 22 kW laadpaal op kantoor kunnen eenvoudig opgeschaald worden. Zo kun je gebruik maken van een uitbreidingskast met ruimte voor X-aantal beveiligingsautomaten voor alle laadpalen of plaats je een verdeelinrichting op het parkeerterrein om zo een grotere hoeveelheid energie te verdelen over de laadinfrastructuur. 

 
 
 

Geringe invloed op jouw e-installatie

Het laatste wat je wil is dat de laadpalen die jij wil plaatsen zorgen voor elektrotechnische ongemakken, storingen in jouw meterkast of hoge (onvoorziene) kosten tijdens de installatie. Om de invloed van ac-laadpalen op jouw elektrische installatie te verminderen kunnen wij je adviseren in de meest geschikte oplossing voor nu en in de nabije toekomst.

Dit doen wij door te kijken naar jouw verbruik aan elektriciteit, de beschikbare energie vanuit het elektriciteitsnet en het benodigde vermogen voor het gewenste aantal laadpalen. Naast deze complexe materie brengt het installeren van meerdere laadpalen op kantoor enkele andere uitdagingen met zich mee.

Aantal suggesties om problemen te voorkomen:

 1. Beperkte stroomcapaciteit: Probleem: Het kantoor heeft mogelijk beperkte stroomcapaciteit, en het toevoegen van meerdere laadpalen kan leiden tot overbelasting. Oplossing: Voer een grondige elektrische capaciteitsanalyse uit en upgrade de elektrische infrastructuur indien mogelijk. Overleg met een elektrisch ingenieur om ervoor te zorgen dat het kantoor de benodigde stroom kan leveren.
 2. Locatieproblemen: Probleem: Onvoldoende ruimte of onhandige locaties kunnen problemen veroorzaken bij het plaatsen van laadpalen. Oplossing: Kies strategische locaties die gemakkelijk toegankelijk zijn voor medewerkers, met voldoende parkeerruimte voor laadpalen op kantoor. Werk samen met een deskundige om de optimale plaatsing te bepalen.
 3. Financiële overwegingen: Probleem: De kosten van het installeren van meerdere laadpalen kunnen hoog zijn. Oplossing: Maak een gedetailleerd financieel plan, overweeg subsidies en incentives, en bespreek de investering met het management. Mogelijk kan de investering worden gespreid over een langere periode en is er misschien wel geld te verdienen met jouw laadoplossing?
 4. Technische uitdagingen: Probleem: Verschillende elektrische voertuigen hebben verschillende oplaadvereisten en -standaarden. Oplossing: Zorg ervoor dat de geïnstalleerde laadpalen compatibel zijn met een breed scala aan elektrische voertuigen en laadstandaarden. Kies bij voorkeur laadpalen met meerdere aansluitingen.
 5. Juridische en regelgevende aspecten: Probleem: Onvoldoende kennis van lokale regelgeving en vergunningsvereisten. Oplossing: Raadpleeg lokale autoriteiten en experts om op de hoogte te blijven van de regelgeving. Zorg ervoor dat alle benodigde vergunningen zijn verkregen voordat de installatie begint.
 6. Toekomstige uitbreidingsmogelijkheden: Probleem: Onvoldoende voorbereiding voor toekomstige groei van het elektrische wagenpark op kantoor. Oplossing: Plan de installatie zodanig dat deze schaalbaar is. Overweeg het gebruik van modulaire laadinfrastructuur die gemakkelijk kan worden uitgebreid naarmate de vraag toeneemt of kies nu voor een hogere investering in de infrastructuur om in de toekomst te besparen op de uitbreiding.
 7. Communicatie en bewustwording: Probleem: Gebrek aan communicatie en bewustwording onder medewerkers over het gebruik van de laadpalen. Oplossing: Voer een campagne om medewerkers te informeren over de nieuwe laadinfrastructuur, de voordelen ervan en het juiste gebruik. Stimuleer bewustwording van duurzaamheid en elektrische mobiliteit.

Hulp nodig bij het realiseren van laadpalen op kantoor?

Zoals je leest zijn er dus meerdere uitdagingen als het gaat om het inkopen, plaatsen en veilig aansluiten van een laadpaal op kantoor. Gelukkig kan Blendit Power jou ondersteunen in het adviseren, dirigeren en begeleiden in deze zoektocht.

Neem vandaag contact op en weet morgen waar je aan toe bent door onderstaand formulier in te vullen.


Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Geef deze tekst een oordeel door een reactie achter te laten.
Share this post on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *